Chocolade Courgette Cake
Wat? Ja, je leest het goed. Eh uh, wat een aparte combi! Maar is het lekker? Ja, zeker! Door de courgette is de cake heel zacht en smeuïg. Het is minder zoet en bevat minder calorieën (door de cacao) en heeft ook anti-oxidant (door de courgette). Wil je het zelf maken? Nou, snel aan de slag dan!
Wat heb je nodig:
200 g basterdsuiker (het klinkt veel maar het is eigenlijk niet super zoet, want de courgette neutraliseert de smaak)
120 ml olie
2 eieren
150 g appelstroop (ongezoet)
1 theelepel vanille extract
375 g bloem (gezeefd)
65 g cacao
1 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout
120 ml karnemelk (als je het water van courgette gebruikt, kan je de melk ook weglaten)
2 courgettes (geraspt – als je de karnemelk gebruikt dan moet je het water van de courgette weghalen)
170 g cacaonibs
60 g amandel in stukjes
Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 170 C graden.
In een keukenmachine, meng je de suiker en olie voor 1 minuut. Voeg daarna de eieren, appelstroop en vanille toe. Meng het beslag goed door voor 1-2 minuten. Vervolgens voeg je de droge ingrediënten en de karnemelk om en om toe. Voeg als laatste de courgette toe. Meng het beslag goed door met een houten lepel.
Gebruik een (diepe) bakplaat of een bakblik die al bekleed is met bakpapier, giet het beslag erop. Bak voor 20 minuten. Daarna strooi je de cacaonibs en de stukjes amandel op de cake en zet hem weer terug in de oven. Bak de cake voor 10-15 minuten totdat die gaar is. Als extra truc kun je vóór het bakken in het midden van de cake een spies erin steken en die moet er droog uitkomen.
Laat de cake op een taartrooster afkoelen. Snijd hem in 18 – 20 stukjes en smullen maar!