Oatmeal Koekje

In het kader van minder suiker, hebben we deze lekkere koekjes ontwikkeld.

Een heerlijk havermoutkoekje met amandelen en cranberries. Bij dit recept gebruiken we maar liefst 50% minder suiker. We hebben de helft van de suiker vervangen door appelmoes.

Wat heb je nodig:

100 g lichtbruin basterdsuiker

100 g boter op kamertemperatuur

100 g appelmoes (ongezoet)

1 ei

1 tl vanille

125 g zelfrijzend meel

125 g roggevlokken

klein beetje zout

100 g amandelen, in kleine stukken (je kunt ook eventueel hazelnoten gebruiken)

100 g cranberries (je mag ook ander soort gedroogde fruit gebruiken)

Wat moet je doen:

Verwarmd de oven voor op 160 C graden.

In een keukenmachine, meng je de suiker en boter tot ze helemaal zacht wordt. Voeg daarna ei, appelstroop en vanille toe. Meng het beslag goed door. In een aparte kom, meng met een houten lepel, de meel, roggevlokken en zout. Voeg vervolgens deze naar het beslag toe. Als laatst, voeg de amandelen en cranberries toe. Meng het beslag goed door met een houten lepel.

Gebruik een bakplaat die al bekleed is met bakpapier. Maak ongeveer 12 balletjes (voor kleine koekjes maak je ongeveer 24 balletjes) en zet ze op de bakplaat. Bak ze vervolgens voor 10 minuten of totdat ze bruin gaar zijn. De koekjes zijn wat zachter als ze net uit de oven komen. Deze worden steviger als ze al afgekoeld zijn.