Radijs Tart

Het is nog niet te laat, de maand April heeft nog 1 dag over. Dus, voor deze maand de Eat Your Seasons blog, heb ik een Radijs Tart gemaakt. Toevallig heb ik ook nog veel groene appels en de radijs is deze week in aanbieding 😀 Goede deal toch!!IMG_0535wm

 

Eigenlijk ben ik niet zo gek op radijs, maar deze tart is super lekker (dankzij het idee van The Austin Gastronomist) en ik heb bijna alles opgegeten he he he…Wil je het ook zelf proberen te baken? Nou zo moet je het doen:

Je hebt nodig:

200 g bloem

1/2 tl zout

75 g koud roomboter in klein stukjes

3 el koud water

120 g geitenkaas

1/2 el (olijf)olie

8 radijs dun gesneden

1 groene appel (granny smith is het lekkerst)

1 klein ui ring gesneden

1 el vloeibare honig

1 los geklopte ei

zout en peper voor smaak

Eerst maak je het deeg. In een keukenmachine (of gebruik een handmixer) meng de bloem, zout en roomboter. Voeg het water per eet lepel toe en meng het beslag door tot dat het een deeg vorm wordt. Verpak het deeg in de vershoudfolie en laat het even rusten in de koelkast, minimaal 1 uur.

In tussen tijd, snij de radijs, groene appel, en ui. Hoe dunner hoe beter. Meng de geitenkaas met (olijf)olie, zout en peper. Verwarm de oven voor op 180 C graden.rolled

Na 1 uur, bestuif het werkblad en de deegroller. Rol het deeg uit. Misschien vraag je ook af waarom staat een flesje wijn daar?  Hmm ik wist niet waar mijn deegroller was dus ik moest deze fles maar gebruiken 😀

20150428_193209Smeer de geitenkaas op het deeg en daarna plaats de ui, appel en radijs op de geitenkaas. Vouw de zijkanten van het deeg. Ik was te lui om een tart vorm te gebruiken, dus ik heb de tart op een bakplat gebakken. Als je wilt kun je uiteraard een tart vorm gebruiken. Bestrijk het deeg met de losgeklopte ei. Als je een vorm gebruikt dan kun je het deeg eerst bestrijken voordat je het gaat invullen.

Bak de tart ongeveer 20-25 minuten totdat het goudbruin en gaar zijn. Eet smakelijk!


Hit Counter provided by Los Angeles Windows