Broccoli Muffin

IMG_4872wmDaar is ie weer! De “Eat Your Seasons” post. En de groente van de maand is trumtrumtrumtrum Broccoli!! Nou, wat kunnen we maken met deze groene afro veggie? Hmm, zullen we maar een hartige muffin maken met broccoli en kaas? Ja, dat lijkt me wel een goed idee! Perfect voor een ontbijtje of een tussendoortje. Ziet er ook leuke uit voor in de lunch trommel.

Oke, dus hoe maken we dan de broccoli muffin? Ik zal je hier laten zien.

Je hebt nodig:

12 roosjes broccoli, kort geblancheerd

50 g roomboter, gesmolten

1 klein ui, versnipperd

180 g bloem, gezeefd

1 theel. bakpoeder

125 g geraspte oude kaas, en extra voor op het beslag

150 ml melk

1 ei

zout en peper voor de smaak

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 C graden. Vet 12 muffin/cupcake vorm in met een beetje boter. Je kunt ook de bakspray gebruiken. Het is namelijk makkelijker en minder vettig.

In een keukenmachine (of gebruik een handmixer) meng de gesmolten roomboter, ui, bloem, bakpoeder, en kaas. In een maatbeker, klop de melk samen met het ei. Voeg deze in de droge ingredienten en laten door mixen tot het beslag goed is gemengd. Breng het op smaak met zout en peper.

20150315_214216_wmGebruik een theelepel en vul 1 theelepel beslag in een muffin/cupcake vorm. Zet daarna de broccoli op het beslag. Bedek de broccoli met de rest van het beslag. Als laatste, strooi klein beetje geraspte kaas op.

20150315_215020_wm

Bak de muffins ongeveer 30-35 minuten in de oven totdat ze gaar zijn en in het midden erin gestoken spies moet er droog uitkomen. Laat de muffins kort in de vorm afkoelen en stort ze op een rooster om ze koud te laten worden.

Enjoy!

PS: Als je een grote muffin vorm gebruikt dan maakt deze recept ongeveer 6 muffins.


Hit Counter provided by Los Angeles Windows