Choc-Courgette Cake 2.0

20160207_154228

Een tijdje geleden hebben we ook over deze heerlijke cake in de blog geplaatst. Maar wij vinden dat 1 keer is niet genoeg. In het kader van Alles Over Minder Suiker, willen we deze cake nog een keer maken maar dan met een aangepaste recept. Deze keer bakken we met BIJNA geen suiker. Bovendien is deze cake ook lactose vrij. Zo kunnen onze vrienden die allergieën hebben ook de cake mee kunnen genieten. Wil je ook thuis zelf proberen te maken ? Lees hier verder voor het recept 😉

20160208_110316

Wat heb je nodig:

50 g suiker

120 ml olie

2 eieren

300 g appelmoes (ongezoet)

1 theelepel vanille extract

375 g bloem (gezeefd)

65 g cacao

1 theelepel baking soda

1/2 theelepel zout

120 ml sap van de courgette

2 courgettes (geraspt)

170 g cacaonibs (optioneel)

60 g amandel in stukjes (optioneel)

Wat moet je doen:

Verwarm de oven voor op 170 C graden.

In een keukenmachine, meng je de suiker en olie voor 1 minuut. Voeg daarna de eieren, appelmoes en vanille toe. Meng het beslag goed door voor 1-2 minuten. Vervolgens voeg je de droge ingrediënten en de sap van de courgette om en om toe. Voeg als laatste de courgette toe. Meng het beslag goed door met een houten lepel.

Gebruik een (diepe) bakplaat of een bakblik die al bekleed is met bakpapier, giet het beslag erop. Bak voor 20 minuten. Daarna strooi je de cacaonibs en de stukjes amandel op de cake en zet hem weer terug in de oven (als je deze ingrediënten gebruikt). Bak de cake voor 10-15 minuten totdat die gaar is. Als extra truc kun je vóór het bakken in het midden van de cake een spies erin steken en die moet er droog uitkomen. Laat de cake op een taartrooster afkoelen. Snijd hem in 18 – 20 stukjes en smullen maar!


Hit Counter provided by Los Angeles Windows