Tip:Tekenen met crème

20160122_175536 wm

Een week geleden kregen we de eer om deze mooie Minion Taart voor Maurizio te maken. Hij werd 4 en is de grote fans van Minion. Zijn mama wil hem echt verrassen met een bijzondere taart. Samen met haar hebben we deze ontwerp gekozen.

Voor Twinkle Cakes, tekenen met boter crème is eigenlijk beyond the comfort zone. Maar voor ons geen uitdaging is te groot om iets speciaals te creëren. En daarom hebben we ook deze challenge genomen 🙂

Voor de bodem, hebben we 2 Madeira cakes gebakken in de bakplaat van 30×20 cm. Zodra de cakes afgekoeld zijn, vulden we de cakes in met lekkere aardbeienjam. Daarna stapelden we de cakes op.

Madeira plat

Als vervolg, smeerden we de cakes met vanille boter crème. We hebben de taart twee keer met boter crème ingesmeerd, zodat de taart strak er uit ziet. Voor een perfecte resultaat, hebben we de taart na de 1e laag boter crème voor 1 uurtje in de koelkast laten rusten.

De laatste stap is versieren. We hebben de 3D Minion figuurtjes al van te voren gemaakt. Volgende keer zullen we jou laten zien hoe je de figuurtjes uit fondant kan maken. Het is ook de beste als je zulke figuurtjes minimaal 24 uur laten rusten op kamer temperatuur zodat ze in de goede vorm blijven.

spuitmond

We hebben de boter crème in 6 verschillende kleuren gemaakt; licht blauw, donker blauw, geel, zwart, grijs en wit. Als eerste stap, hebben we de zijkant van de taart gedecoreerd met de spuitmond nummer 32 (voor de onderkant) en spuitmond nummer 16 (voor de bovenkant).

20160122_175554-2

Om te zorgen dat de Minion ook echt op de Minion lijkt, hebben we eerst een lijn van zijn lichaampje getekend met een schone bakprikker. Daarna hebben we deze lijn ingevuld met een boter crème. Hier gebruiken we de spuitmond nummer 4. En nu is de kwestie van het lichaampje “invullen” met de crème.

We vinden de spuitmond nummer 16 het beste werkt. Eerst hebben we het hoofd ingevuld met de gele crème. We hebben wel een extra ruimte vrij gehouden voor zijn ogen en zijn bril. Vervolgens hebben we de gele armpjes ingevuld. De zwarte gedeelte hebben we als laatste gedaan. Als de armpjes zijn ingevuld, hebben we de broek en zijn bretel getekend met de donker blauwe boter crème. Daarna hebben we de ogen en de bril getekend met witte, zwarte en grijze crème. Als final touch hebben we de zwarte gedeelte van zijn armpjes, schoenen, en knopjes getekend. Voor zijn haar hebben we de spuitmond nummer 4 gebruikt.

20160122_175536 wm

Uiteraard zijn wij de naam van de jarige niet vergeten. We hebben de tekst ook in het zelfde manier gedaan. Eerst hebben we de naam met bakprikker geschreven. Daarna hebben we de naam ingevuld met de boter crème, en hiervoor hebben we ook de spuitmond nummer 16 gebruikt. Viola, en nu is de taart klaar.

We hopen dat Maurizio echt blij van wordt met zijn Minion taart. En nogmals Happy Birthday !

Tot volgende blog !

 

 


Hit Counter provided by Los Angeles Windows