Cinnamon Buns

20150807_145346 Tijdens onze reis in NYC hebben we vaak cinnamon buns als ontbijt gegeten. Heel slecht natuurlijk, want ze zijn niet alleen heel groot, ze bevatten ook nog eens heeeeeeel veeeeeeeel suiker. Eenmaal terug in Nederland, wilden wij maar wat graag een gezondere versie uitproberen.

20150807_145544

Voor deze cinnamon buns gebruiken we een combinatie van appelstroop (ongezoet) en ongeraffineerde suiker (verhouding 50-50). Door de natuurlijke suiker van de appel is het niet meer nodig om zo veel extra suiker toe te voegen.

Voor het deeg gebruiken we ook geen gist en voor de vulling gebruiken we verse dadels. Volgende keer als we deze heerlijke buns gaan maken, willen we zelfs proberen om helemaal geen suiker meer te gebruiken. To be continued!

 


Hit Counter provided by Los Angeles Windows