Prei Cake Eat Your Seasons

22467-5d4cc773eed94ab39c115cba0f4893f0Het is een beetje laat maar toch wil ik graag dit verhaal met jullie delen. Het begon als een experiment (natuurlijk!). GOODPUTTY heeft een verjaardagkalender ontworpen met een thema “Eat Your Seasons“. In de kalender kun je iedere maand zien welke groente die nu in het seizoen is. En toen dacht ik, hey is het misschien een idee om iets te bakken met de groente van de maand als de basis ingrediĂ«nt?

20150225_171701_Richtone(HDR)WMMaar ik wil wel iets anders maken dan een gewone quiche. Dankzij Pinterest kan ik ook altijd wat leuks vinden 🙂 Na een tijdje scrollen en googelen heb ik eindelijk super cool idee door Coolartisan gevonden, een lifestyle blogger uit Griekenland. Volgen zijn recept met een beetje touch van mij heb ik deze lekkere prei cake met feta kaas en worst gebakken.

Wil je ook thuis proberen te bakken? Zo moet je het doen:

2 runderbraadworst liefst biologisch
250 gr bloem, gezeefd
2 tl bakpoeder
4 biologische eiren
170 gr Griekse yoghurt naturel
50 ml olijfolie
350 gr prei (ongeveer 2-2,5 prei)
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
200 gr feta kaas
zout en zwarte peper

20150225_171714_Richtone(HDR)WM

Verwarm de oven voor op 175 C graden. Vet een cakeblik in met een beetje olie of boter. Poeder de blik met een klein beetje bloem.

Hak de prei fijn, je kunt ook de keukenmachine gebruiken. Zet een pan op een middelhoog vuur, voeg een klein beetje olijfolie toe en bak de prei ongeveer 10-15 minuten. Bak de runderbraadworst ook mee voor 2-3 minuten.

In een keukenmachine (of met een handmixer), meng de eiren, yoghurt en olie. Voeg daarna de bloem en bakpoeder toe. Vervolgens voeg de kruiden toe. Met een hout lepel meg de prei en feta kaas in totdat ze goed zijn verdeeld in het beslag. Als het laatste, voeg de zout en zwarte peper toe voor de smaak.

Zet de braadworst in het midden van de cakeblik. Giet daarna het beslag toe in de cakeblik. Bak de cake voor ongeveer 1u in de oven totdat die gaar is.

Laat de cake even afkoelen op een rooster. Haal de cake uit de blik en daarna laat het verder volledig op een rooster afkoelen. Je kunt ook de cake warm eten. Smullen maar!


Hit Counter provided by Los Angeles Windows